2012. október 31., szerda

SÜTŐTÖKLEVES

   TPW_5051


Hozzávalók:
1 közepes méretű sütőtök
1 zöldségleveskocka
1/2 l víz
1 dl tej vagy tejszín, esetleg tejföl
1 csokor friss zsályalevél (vagy 1 teáskanál szárított) -elhagyható
1 kávéskanál szerecsendió
1 kávéskanál tengeri só
csipet bors
Elkészítés:
Tisztítsuk meg, daraboljuk, vagy karikázzuk fel a tököt, távolítsuk el a magokat. Tegyük tepsire, és süssük 200 fokon előmelegített sütőben puhára. Kb. 1/2 óta alatt megpuhul. Öntsük a vizet egy fazékba, tegyük bele a leveskockát és forraljuk fel. Adjuk hozzá a krumplinyomóval vagy villával szétnyomkodott tököt, a tejet/tejszínt és a fűszereket. Forraljuk fel, ha kicsit kihűlt mixxerrel simára keverjük, majd forrósítsuk újra fel. Szedjük tányérokba, a tetejét tejszínnel vagy tejföllel és sült tökmagokkal díszítsük. Forrón tálaljuk.
Tipp:
Tálalhatjuk megtisztított, kivájt, kicsit átsütött tökben - nagyon hangulatos színfoltja lesz asztalunknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése