2012. október 29., hétfő

MINDENNAP EGY ALMA

Az alma, amellett hogy finom, még egészséges is. Nem hiába mondják, hogy naponta egy alma az orvost távol tartja, hiszen az egyik legegészségesebb gyümölcsök között tartják számon.

De mégis miért egészséges? Milyen bajokat tudunk orvosolni?

  1. Nos, akinek gyenge a gyomra, és sokszor szenved hasmentéstől, egyen finomra reszelt almát.
  2. Sajnos már megszámolni is nehéz, hogy hány ember szenved szív és érrendszeri megbetegedésekben, ebből kifolyólag pedig a magas koleszterintől. Az alma ennek a megoldásában is jótékony hatású lehet, hiszen csökkenti az ami az erek meszesedéséhez vezető koleszterint,
  3. Igaz, ez nem mondható betegségnek, de elég frusztráló, ha kellemetlen a leheletünk. Ha megeszünk egy almát, ezen is segíthetünk, hiszen frissíti a leheletet és közben, savasságának köszönhetően leszedik fogainkról a lepedéket.)
  4. Nem csak gyógyításban, hanem betegségek megelőzésében is verhetetlen az alma. Vizsgálatok is bizonyították, hogy a rendszeres almabevitel megelőzi a vastagbéldaganat kialakulását.
  5. Sokszor fáj a feje? Mert ha igen, akkor az almával ez is könnyen orvosolható. A természetgyógyászok gyakran javasolják a fejfájástól szenvedőknek, hogy reggel, éhgyomorra egyen meg egy szeletekre vágott, enyhén sózott almát egy héten keresztül 
Cézanne: Almák és narancsok
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése