Hozzávalók:
4 dl zsíros tej
fél vaníliarúd, hosszában félbevágva
fél rúd fahéj
1
csípős csili félbevágva és kimagozva (kevésbé kísérletező kedvűek elhagyhatják)
10 dkg étcsokoládé
(legalább 70% kakaótartalommal)
1 teáskanál cukor
tejszínhab
Elkészítés:
Öntsük a tejet egy edénybe, adjuk hozzá a
vaníliarudat, a fahéjat és a csilit, és forraljuk kis lángon 1
percig. Reszeljük bele a csokoládét, és addig keverjük, amíg
elolvad. Vegyük le a lángról, és hagyjuk állni 10 percig, majd
vegyük ki belőle a fűszereket, tegyük vissza a lángra, és
lassan melegítsük forrpontig. Nagy bögrében tálaljuk
tejszínhabbal, csokireszelékkel.
Salud!
(Joanne Harris - Fran Verde: A francia konyha c. könyve alapján)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése