2012. október 19., péntek

VIANNE FŰSZERES FORRÓ CSOKOLÁDÉJA

Hozzávalók: 
4 dl zsíros tej  
fél vaníliarúd, hosszában félbevágva
fél rúd fahéj
1 csípős csili félbevágva és kimagozva (kevésbé kísérletező kedvűek elhagyhatják)
10 dkg étcsokoládé (legalább 70% kakaótartalommal)
1 teáskanál cukor
tejszínhab

Elkészítés:
Öntsük a tejet egy edénybe, adjuk hozzá a vaníliarudat, a fahéjat és a csilit, és forraljuk kis lángon 1 percig. Reszeljük bele a csokoládét, és addig keverjük, amíg elolvad. Vegyük le a lángról, és hagyjuk állni 10 percig, majd vegyük ki belőle a fűszereket, tegyük vissza a lángra, és lassan melegítsük forrpontig. Nagy bögrében tálaljuk tejszínhabbal, csokireszelékkel.
Salud! 
(Joanne Harris - Fran Verde: A francia konyha c. könyve alapján)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése