2012. október 15., hétfő

BRUSCHETTA

 
A bruschetta olasz előétel. A régi rómaiak készítették először, ezzel az étellel próbálták ki a frissen préselt olívaolaj minőségét. Az eredeti bruschetta recept 2 személyre:
  • 4 szelet kenyér (lehetőleg parasztkenyér vagy ciabatta)
  • 2 db nagy paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • csipet tengeri só
  • finomra reszelt pecorino romano sajt (helyettesíthető parmezánnal is, de a sajt el is hagyható)
  • néhány friss bazsalikomlevél
  • őrölt bors (elhagyható)
  • 2 evőkanál friss olívaolaj
A paradicsomokat kis kockákra vágjuk, fokhagymapréselőn átnyomjuk a fokhagymagerezdet. Beleszórjuk a sót, a kis darabokra tépdelt bazsalikomlevelet, meglocsoljuk az olívaolajjal és az egészet összekeverjük A kenyereket megpirítjuk, majd 2-3 evőkanállal szedünk rá az előkészített paradicsomból.
A kenyerek tetejét megszórjuk a borssal és a sajttal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése