2012. október 10., szerda

MINESTRONE LEVES

 
A minestrone egy ősi olasz zöldségleves, nincs kötött receptje, mivel mindig az adott szezonban rendelkezésre álló alapanyagokból készül. A paradicsom és a bab állandó alkotóelemek, a többi hozzávaló szabadon változtatható.

Hozzávalók 4 személyre:

2 evőkanál olíva olaj
1 fej vöröshagyma, apróra várva
2 sárgarépa, meghámozva, felkockázva
1 kisebb cukkini, felkockázva
1 zeller meghámozva, felkockázva
1 burgonya, meghámozva, felkockázva
2 fokhagymagerezd, fokhagymanyomón átpréselve
1 l víz
30 dkg vörös vagy fehér bab, leöblítve, lecsepegtetve (ha friss babot használunk, fogyasztás előtt pár órára áztassuk be)
40 dkg paradicsom felkockázva, télen használhatunk dobozos paradicsompürét
40g  tészta (apróra tördelt makaróni)
1 kávéskanál oregánó
1 kávéskanál bazsalikom
csipet só, bors
1 csokor friss petrezselyem, megmosva, apróra vágva
5 dkg reszelt parmezán sajt (más sajtfajtákkal is helyettesíthető)
  1. Melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a vöröshagymát, és folyamatosan kevergessük, amíg szép aranybarna színt kap. Öntsük fel a vízzel, tegyük bele a zellert, cukkinit, sárgarépát, burgonyát, babot, paradicsomot, fokhagymát, bazsalikomot, oregánót.
  2. Felforraljuk, majd közepes lángon, lefedve főzzük tovább, időnként megkevergetve 30 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak. 
  3. Újra nagy lángra vesszük, hozzáadjuk a tésztát és fedő nélkül, időnként kevergetve, további 10 percig főzzük. Sózzuk-borsozzuk. Tálkákba szedjük, és tálalás előtt hozzáadjuk a sajtot és a friss petrezselymet. Forrón tálalva a legfinomabb. 
BUON APPETITO!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése