A Bibliában különféle formában említik meg, mint fát, gyümölcsöt, hely, és személynevet. A görögök és rómaiak nagyon kedvelték. Szerették és termesztették Mezopotámiában a két folyam között is.
Sült alma
Hozzávalók:
4 közepes alma
4 evőkanál méz
4 evőkanál mazsola
4 teáskanál durvára vágott dió
2 teáskanál őrölt fahéj
4 fahéjrúd
1 dl almalé
kevés vaj
Elkészítés:
Mossuk meg az almákat. Vegyük ki a magházakat. Töltsük meg a mazsolával, mézzel, dióval, fahéjjal. Tegyük kivajazott tűzálló tálba. Öntsük alá az almalevet. 180 fokon fél óráig süssük.
Tipp: Próbáljuk ki más szárított gyümölccsel is (sárgabarack, áfonya), más magvakkal (mandula, pisztácia), almalé helyett más gyümölcslével (narancslé, ananászlé).
Díszítsünk tálalás előtt minden almát egy fahéjrudacskával, tűzzünk mellé egy friss fűszerágacskát (rozmaring, citromfű, menta) és máris különleges, mutatós desszertet kapunk.
Hűvös őszi napokon kiváló csemege - már az illata is barátságos hangulatot varázsol lakásunkba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése