Waldorf Salátát először New York Cityben 1893-ban, Oscar Tschirky, a Waldorf Astoria szálloda főszakácsa készített. Az eredeti recept csak hámozott, felkockázott piros héjú almából, zellerből és majonézből állt. A dió csak később került az alkotóelemek közé, és napjainkra ez a saláta már igazi amerikai klasszikussá vált. Majonéz helyett készíthetjük joghurttal is.
Hozzávalók 2 főre
- 10 dkg apróra vágott enyhén megpirított dió
- fél fej zeller, vékony csíkokra vágva
- 10 dkg vörös, mag nélküli szőlő vagy 5 dkg mazsola
- 1 édes alma, meghámozva, kimagozva, felkockázva
- 3 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál friss citromlé
- 1 kávéskanál só
- 1/2 kávéskanál bors
- 2-3 levél jégsaláta vagy fejessaláta
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése