2012. október 16., kedd

WALDORF SALÁTA


Waldorf Salátát először New York Cityben 1893-ban,  Oscar Tschirky, a Waldorf Astoria szálloda főszakácsa készített. Az eredeti recept csak hámozott, felkockázott piros héjú almából, zellerből és majonézből állt. A dió csak később került az alkotóelemek közé, és napjainkra ez a saláta már igazi amerikai klasszikussá vált. Majonéz helyett készíthetjük joghurttal is.

Hozzávalók 2 főre

  • 10 dkg apróra vágott enyhén megpirított dió
  • fél fej zeller, vékony csíkokra vágva
  • 10 dkg vörös, mag nélküli szőlő vagy 5 dkg mazsola
  • 1 édes alma, meghámozva, kimagozva, felkockázva
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • 1 kávéskanál só
  • 1/2 kávéskanál bors
  • 2-3 levél jégsaláta vagy fejessaláta

Elkészítés

Egy salátástálban keverjük össze a majonézt (joghurtot) és a citromlét, sózzuk, borsozzuk.  Keverjük hozzá az almát, a  zellert, a szőlőt és a diót. Friss salátalevelekre szedve tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése