"Kevés döntéssel tudjuk olyan közvetlenül befolyásolni az egészségünket, mint azzal, hogy milyen élelmiszereket választunk és fogyasztunk!" Szent-Györgyi Albert
2012. október 5., péntek
KARFIOLOS SAJTLEVES
Hozzávalók 4 személyre:
1 kiskanálnyi vaj
1 nagy vöröshagyma, apróra vágva
1 nagy karfiol (kb. 900 g)
1 burgonya, meghámozva és felkockázva
700 ml víz
1 zöldségleveskocka
400 ml tej
100g cheddar sajt , felkockázva (más sajtfajtákkal is helyettesíthető)
fűszerek - ízlés szerint (bors, tárkony, szerecsendió, kurkuma...)
Elkészítés:
A vajat egy fazékban felmelegítjük. Beleszórjuk a hagymát és megpuhítjuk, kb. 5 percig, sűrűn kevergetve. Hozzáadjuk a karfiolt és a burgonyát, a vizet a leveskockát, legvégül a tejet. Felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 30 percig főzzük, amíg a karfiol és a krumpli megpuhul.
Kézi mixerrel, vagy krumplinyomóval áttörjük a megpuhult zöldségeket, majd a pépet jól elkeverjük a levessel, legvégül hozzáadjuk a sajtdarabkákat. Csészékben tálaljuk.
Brokkolival is készíthető.
Jól átmelegít a hűvösebb napokon...
bbcgoodfood.com
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése