2012. október 5., péntek

KARFIOLOS SAJTLEVES


Hozzávalók 4 személyre:

1 kiskanálnyi vaj
1 nagy vöröshagyma, apróra vágva
1 nagy karfiol  (kb. 900 g)

1 burgonya, meghámozva és felkockázva
700 ml víz 

1 zöldségleveskocka
400 ml tej
100g cheddar sajt , felkockázva (más sajtfajtákkal is helyettesíthető)

fűszerek - ízlés szerint (bors, tárkony, szerecsendió, kurkuma...)

Elkészítés: 

A vajat egy fazékban felmelegítjük. Beleszórjuk a hagymát és megpuhítjuk, kb. 5 percig, sűrűn kevergetve. Hozzáadjuk a karfiolt és a burgonyát, a vizet a leveskockát, legvégül a tejet. Felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 30 percig főzzük, amíg a karfiol és a krumpli megpuhul.
Kézi mixerrel, vagy krumplinyomóval áttörjük a megpuhult zöldségeket, majd a pépet jól elkeverjük a levessel, legvégül hozzáadjuk a sajtdarabkákat. Csészékben tálaljuk.

Brokkolival is készíthető.
Jól átmelegít a hűvösebb napokon...


bbcgoodfood.com 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése