2012. szeptember 25., kedd

PALACSINTATORTA: FINDUS KEDVENCE

Ismeritek Pettsont és Findust? Az ezermester, kissé szétszórt, de nagyon melegszívű gazda és cserfes, torkos cicája valahol Svédország mélyén éldegélnek együtt. Csendes, békés, vidéki életüket valahogy mindig felkavarja valami fura, váratlan esemény. Jó lenne egy nap találkozni velük. Addig is sok gyönyörű képeskönyvben követhetjük nyomon vidám hétköznapjaikat. És elkészíthetjük Findus kedvencét, vagy kipróbálhatunk akár más svéd finomságokat is:

Hozzávalók: 
125  g liszt
  25  g vaj
250 ml tej
     2 tojás

A lisztet és a tojásokat összekeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet és simára keverjük. Lefedjük és egy órán át állni hagyjuk. 
Egy kiskanálnyi vajat felolvasztunk, ha átforrósodott beleöntünk egy merőkanálnyi palacsintatésztát, úgy, hogy egyenletesen szétterüljön a tepsiben. Ha a teteje megszilárdult, megfordítjuk és készre sütjük. A második oldal hamarabb készül el. Minden darab előtt kicsit vajazzuk újra a palacsintasütőt.

A palacsintákat megkenjük kedvenc töltelékünkkel, kerülhet rá lekvár, dió, kakaó, csoki, fahéj... egymásra helyezzük, a tetejére tehetünk tejszínhabot és sok-sok gyümölcsöt is. Szeletekre vágva fogyasszuk. Melegen a legfinomabb. Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése