2012. szeptember 25., kedd

GÖRÖG ÖRÖMÖK: TZATZIKI ÉS GÖRÖG SALÁTA

A számtalan saláta közül talán a legnagyobb sikere mindig a görög salátának van. Kiadós, laktató, kiválóan frissít a nyári forróságban, és bármikor nyarat varázsol az asztalunkra, ha kint hűvösre fordul az idő.
A hagyományos görög salátának hat fő alkotóeleme van: 
paradicsom, zöldpaprika, uborka, lilahagyma, olivabogyó és fetasajt. Az alaposan megmosott zöldségeket felkarikázzuk, beleszórjuk az olivabogyót és a felkockázott fetasajtot végül meglocsoljuk 3-4 evőkanálnyi olivaolajjal. Ízlés szerint fűszerezhető, sóval borssal, petrezselyemmel, oregánóval vagy bazsalikommal.
Greek Yogurt Salad (Tzatziki)
Egy másik igen üdítő görög finomság a tzatziki, szintén nagyon könnyen elkészíthető, előételnek, vagy pirított kenyérszelettel, pitával könnyű ebédnek vagy vacsorának is gyorsan elkészíthető.
A megmosott uborkát apró kockákra vágjuk, hozzáadunk 1-2 gerezd fokhagymanyomón áttört fokhagymát és egy kis doboz natúr joghurttal elkeverjük. Belekerverünk egy evőkanál olivaolajat, pár csepp citromot, és zsenge kaporral, csipetnyi sóval, esetleg borssal fűszerehetjük. Akkor finom, ha jól le van hűtve.
A forró görög nyári hangulat fokozhazó az eredeti ABBA dalok feldolgozásával, gyönyörű görög szigeteken forgatott MAMMA MIA flmslágereivel.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése