2012. szeptember 23., vasárnap

250 ÉVES A SZENDVICS!

Amikor John Montagu, Sandwich negyedik Őrgófja két szelet kenyér között felszolgált marhahúst kért, biztosan nem gondolta volna, hogy kérésének eredménye több évszázadon keresztül fennmarad és nemzetközi méretekben elterjed.
A történet úgy tartja, hogy az Earl azért rendelte ezt a bizonyos ételt, hogy ne kelljen abbahagynia a kártyajátékot addig sem amíg eszik, barátai pedig ugyanazt kérték, amit ő.
Az első írásos feljegyzés a szendvicsről 1762-ből maradt fenn. Kent megye Sandwich nevű városa a Montagu családi birtok ezért az étel 250. évfordulóját ünneplte idén az Ünnepi Szendvics Fesztivál rendezvény keretében. Tartottak szendvicskészítő versenyt és felelevenítették az első szendvicsrendelés történetét. Sandwich 11. grófja, akit ugyanúgy hívnak, mint híres ősét, ebédet adott Sandwich városában.

Sandwich (food)


"Megtiszteltetés számomra, hogy boldog 250. születésnapot kívánhatok a szendvicsnek.
Ősöm, a 4. Earl soha nem gondolta volna, hogy egyszerű találmánya valaha multimilliárd dolláros iparággá nő , és több százezer embernek ad megélhetést Anglia szerte.”
Lord Montagu kozzátette "Kedvencem a hagyományos sült marhahúsos, csípős tormaöntetes, frissen sült kenyérbe töltött szendvics.”
forrás: bbc.co.uk    
John Montagu, 4. Earl of Sandwich

Íme egy igazi Hungarikum: Rubik kocka szendvics
via bookofjoe.com
HAPPY BIRTHDAY TO YOU! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése