2012. november 10., szombat

NIZZAI SALÁTA

 

Hozzávalók:
450 g (új)burgonya
2 tojás
15 dkg zöldbab (idény szerint lehetőleg friss, de mélyhűtött is lehet)
5 db közepes paradicsom
1 db szardella konzerv (elhagyható)
1 fej jégsaláta
1 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál borecet vagy balzsamecet
1/2 teáskanál (francia) mustár
1 csipet só és őrölt bors
1 doboz tonhal konzerv
5 dkg mag nélküli fekete olívabogyó

Elkészítés:

A megtisztított  burgonyát puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tojásokból kemény tojást készítünk, azaz 10 percig főzzük, ha kihűlt, eltávolítjuk el a héját. A friss zöldbab végeit levágjuk, megmossuk, 1 percig lobogó vízben főzzük. A megmosott paradicsomot negyedekre vágjuk, a burgonyát felszeleteljük.A salátát megmossuk, majd szárazra törölgetjük, és egy salátástálat kibélelünk a levelekkel. A burgonyát, zöldbabot, paradicsomot és a lecsepegtetett tonhalat és szardellát tegyük rá.
Az öntet elkészítése: Az olívaolajat, ecetet, mustárt, borsot sót egy befőttesüvegbe tesszük és jól összerázzuk, majd rálocsoljuk a salátára.
Felszeleteljük a kemény tojásokat és a tojáskarikákkal és az olívabogyókkal feldíszítjük a salátánkat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése