Hozzávalók
- 1/2 csészényi csokitörmelék
- tejszín (választható)
- mogyoró, mazsola vagy pillecukor (amelyiket akarod)
- nehéz nyeles serpenyő
- egy sima sütőlap
- sütőpapír
1. Ha mogyorót akarsz használni, először vágd őket félbe. A pillecukor és a mazsola valószínűleg elég apró.
2. Tegyél sütőpapírt a sütőlapra.
3. A csokidarabkákat tedd a serpenyőbe, és melegítsd alacsony hőfokon. Kavard meg gyakran, nehogy a csokoládé a serpenyő aljára ragadjon. (Ha úgy tetszik, itt adhatsz hozzá tejszínt.) Folytasd a kevergetést, amíg a csokoládé teljesen elolvad.
4. A sütőlapra tégy egy-egy kanálnyi olvadt csokoládét. Ezután a kiválasztott hozzávalót nyomd a tetejébe.
5. A csokoládépasztillákat tedd be a hűtőszekrénybe, amíg teljesen lehűlnek, ez körülbelül egy óra.
Mi történik?
Amikor felmelegíted a csokoládét, a molekulák tágulni kezdenek, és növelik a csokoládé mennyiségét. Amikor a csokoládé lehűl, a molekulák összehúzódnak, és egy újabb fázisváltáson mennek át – újra szilárd anyaggá válnak.
Tanulj játszva! Játssz tanulva!
A főzés és tudomány ötlet forrása: www.hu.da-vinci-learning.com
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése