2012. november 6., kedd

CAPRESE

 
Hozzávalók:

2 mozarella sajt
2 paradicsom
1 ág friss bazsalikom
1 evőkanál olivaolaj
só - ízlés szerint

Elkészítés:


Ez a finom saláta nevét a gyönyörű Capri szigetéről kapta. A többi olasz salátához hasonlóan nem főétel mellé, hanem előételként fogyasztják. A mozarella sajtokat és a megmosott  paradicsomokat karikákra vágjuk és tálra helyezzük. A bazsalikomot megmossuk, majd a leveleket is a tányérra helyezzük. Végül sózzuk, és locsoljuk meg az olívaolajjal.
Használjuk ki, hogy a piros-fehér-zöld színkombináció nagyon látványos - rendezzük szemet gyönyörködtető alakba az alkotórészeket, variáljuk bátran az elrendezést!

Tipp: Önálló fogásként könnyű vacsorának, friss kenyérszelettel vagy pirítóssal is nagyszerű.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése